Soms heb je in het dagelijks leven nét dat steuntje in de rug nodig

Net als iedereen heb jij vast ook dromen en doelen, dingen waar jij gelukkig van wordt. Zou je ze ook graag waar willen maken? Ik help ik je op een positieve manier, in kleine stappen toewerken naar wat jij graag wilt bereiken. Hierbij focussen we ons op jouw kracht, in plaats van je beperkingen. Door middel van leerzame oefeningen geef ik je de handvatten die je kunt gebruiken in het dagelijks leven. Je zult hierdoor steeds meer succesmomentjes verzamelen en zelfverzekerder en zelfstandiger worden. Ik help jou jezelf worden zoals je bent op je beste momenten.

Kun jij je herkennen in een aantal van deze uitspraken?

 • Ik moet vaak wennen aan nieuwe situaties (ik heb schakeltijd nodig).
 • Ik vind het lastig inschatten of iemand nu blij, boos, verdrietig of bang is.
 • Regelmatig zie ik op tegen afspraken en gesprekken.
 • Plannen vind ik ingewikkeld.
 • Soms vind ik het lastig om te begrijpen wat anderen precies bedoelen.
 • Ik zeg wel eens de verkeerde dingen, terwijl ik het goed bedoel.
 • Ik kan me moeilijk concentreren.
 • Als ik ergens op gefocust ben verlies ik de aandacht voor mijn omgeving.
 • Ik raak snel overprikkeld.

De wil om te veranderen

Wist je dat maar 5% van je gedrag bewust is? 95% van alles wat je dagelijks doet is dus onbewust, zoals fietsen, tv kijken en eten. Iemand anders kun je niet veranderen, alleen jezelf. Wanneer je iets in jouw leven wilt veranderen, de regie wilt terugnemen, is het belangrijk dat je je bewust wordt van wat je onbewust doet. Samen gaan we daarom kijken naar:

 1. jouw onbewuste gedrag;
 2. wat dit voor jou betekent;
 3. wat je hier graag aan wilt veranderen.

Hoe help ik jou verder?

Wat zou je ervan vinden als een grote klus, waar je tegenop ziet, opgedeeld zou kunnen worden in kleine stukjes? Zou je het dan minder spannend of overweldigend vinden? Dit is wat we samen gaan doen, stap voor stap toewerken naar wat je wilt bereiken, op een tempo dat voor jou prettig is. Op die manier leer je vervolgens hoe je het in de toekomst zelf kunt aanpakken. In alles wat je in het dagelijks leven tegenkomt begeleid ik je, zoals bij:

Dagelijkse klusjes

Samen bedenken we bijvoorbeeld een handige dagroutine, je leert plannen en een agenda bijhouden. Wanneer kun je bijvoorbeeld iets leuks gaan doen en wanneer heb je tijd nodig voor het maken van huiswerk? Het opruimen, schoonmaken en netjes houden van je kamer of woning kan ook een uitdaging zijn waar we samen aan werken. Als je voor jezelf moet koken, hoe pak je dit dan aan? Een lijstje met ingrediënten maken, boodschappen doen en het eten bereiden. Dit alles doen we natuurlijk in kleine stapjes.

Bijzondere gelegenheden

Wanneer je het spannend vindt om naar een bepaalde afspraak te gaan begeleid ik je. Dit kan een gesprek op school zijn, op je werk, een sollicitatie, een afspraak bij de dokter of het UWV, maar ook leuke dingen kunnen spannend zijn, zoals een verjaardagsfeest of een receptie. Samen bereiden we je afspraak voor en als je wilt ga ik met je mee.

Sociaal-emotioneel

Naast de taal die we dagelijks spreken, hebben emoties hun eigen (non-verbale) taal. Er zijn vier basisemoties, namelijk boosheid, verdriet, angst en blijheid. Daar tussenin zijn nog veel meer emoties te onderscheiden. Best een uitdaging om al die emoties goed te interpreteren en sociale relaties te onderhouden. Samen gaan we hier op een leuke, positieve manier aan werken.

Persoonsgebonden budget

Wanneer je kind een bepaalde diagnose heeft kun je recht hebben op Persoonsgebonden Budget (PGB), dit is inzetbaar voor het bekostigen van mijn ondersteuning. Het PGB kan worden aangevraagd via CJG of het WMO Loket. Als je hier hulp bij nodig hebt of een andere vraag hebt, neem gerust contact met me op.

Zit je nog met veel vragen?

Neem vrijblijvend contact op
Contact